Menu

Kies uw provincie

Beweeg de muis over de kaart

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Van Bokhorst & Van Erp Makelaars

Contactgegevens

AdresToon op kaartStadhouderslaan 5 
3583 JA  Utrecht
Telefoon0302513250
Fax0302540234
Websitewww.bokhorst-vanerp.nl
Woningaanbod
E-mailNeem contact op

Beoordeling

Er heeft nog niemand een behoordeling gegeven over deze makelaar

Tarieven

Tarief berekenen
Dienst
Geschatte waarde

Informatie

BrancheverenigingNVM
Begeleiding bij aankoop van uw nieuwe woning

Het op verantwoorde wijze zoeken naar en het kopen van een nieuwe woning vergt een degelijke kennis van de markt en juridische en fiscale zaken. Kennis die onze ervaren beëdigde makelaars, waarmee u samen op stap gaat, bezitten.


Inventarisatie woonwensen

Als u overweegt om aan ons een aankoop- of zoekopdracht te verstrekken is het van groot belang dat we samen met u zorgvuldig inventariseren wat uw woonwensen zijn.

Dat begint al bij de vraag of u zou willen wonen in een woonhuis of appartement, maar ook de prijsklasse, het aantal kamers en het woonoppervlak, de onderhoudstoestand, de leeftijd van de woning en de courantheid zijn van groot belang.

We bespreken met u in welke wijken u wel, of juist niet zou willen wonen. Door onze jarenlange bekendheid met de stad Utrecht en de omgeving, kunnen wij u eventueel ook op andere wijken of straten wijzen, waar u nog niet aan gedacht heeft.

Als u nog geen inzicht heeft in uw financiële mogelijkheden kunnen wij u hierover, via onze financiële planner/hypotheek adviseur, uitvoerig informeren.

Al deze gegevens leiden tot een zoekprofiel, dat we kunnen toetsen aan de huidige situatie op de woningmarkt zodat wij u een realistisch beeld van uw mogelijkheden kunnen geven.

Het zoekprofiel stelt ons tevens in staat om u dagelijks, op een adequate manier te informeren over te koop staande of komende woningen, per e-mail, fax of postbode.


Woningen bezichtigen

Als u de door ons geselecteerde woningen wilt gaan bezichtigen, dan maken wij voor u de afspraak bij de verkopende makelaar of de eigenaar.

Wij inspecteren samen met u de woning waar u belangstelling voor heeft. U kunt zelf zien of deze woning de ‘woning van uw dromen’ is, terwijl wij de bouwkundige en markttechnische zaken zorgvuldig voor u bekijken.

Na bezichtiging bespreken we met u wat wij ervan vinden. Zo zijn niet alleen de technische kwaliteit van de woning en installaties van groot belang voor het inschatten van de waarde en bijkomende kosten. Ook materiaalgebruik, onderhoud, courantheid, indeling en de karakteristieke eigenschappen van het huis en de wijk zijn belangrijk voor de huidige waarde en de ‘courantheid’ nu en in de toekomst.

Daarnaast spelen ook juridische aspecten een grote rol. Wij onderzoeken bijvoorbeeld of er sprake is van de aanwezigheid van bijzondere bepalingen, kwalitatieve rechten en/of verplichtingen, erfdienstbaarheden (een van de bekendste is het recht van overpad) en de gevolgen daarvan voor u.

Tevens doen wij, voor zover deze gegevens bij ons op kantoor nog niet aanwezig zijn, onderzoek naar (toekomstige) planologische ontwikkelingen in de nabije omgeving en de eventuele aanwezigheid van verontreiniging en/of olietanks en/of asbesthoudende materialen, met alle mogelijke gevolgen van dien.


De onderhandelingen en koopovereenkomst

U wilt uw woning natuurlijk voor zo min mogelijk geld aankopen. Daarom adviseren wij u gedurende de onderhandelingen over de hoogte van het bod en de andere voorwaarden van het voorstel dat wij namens u zullen uitbrengen.

Overigens kunnen eventuele voorbehouden of nadere condities van evenveel belang zijn als de uiteindelijke koopsom. Naast het voorbehoud van financiering kunt u bijvoorbeeld denken aan het voorbehoud van inspectie van een begane grondvloer of kap op houtrot, schimmels en/of andere houtvernielers.

Verder is het van belang dat hetgeen u met de verkoper overeengekomen bent, ook op een juridisch verantwoorde manier wordt vastgelegd in de koopakte. Omdat velen de ‘juridische taal’ niet machtig zijn en u uiteraard niet een akte wilt ondertekenen die u niet helemaal begrijpt, nemen wij met u de gehele koopakte door, zodat uw rechten en verplichtingen u duidelijk zijn.


De dag waarop u eigenaar wordt

Ook op de dag waarop u eigenaar van de woning of het appartement wordt, ook wel de transport- of overdrachtsdatum genoemd, staan we u ter zijde.

Samen met u zullen we, voor het tekenen van de akte bij de notaris, het huis inspecteren om eventuele onrechtmatigheden voor de overdracht nog te kunnen constateren. U kunt hierbij denken aan tussentijds ontstane beschadigingen, lekkages of de aanwezigheid van goederen van de verkoper. Op deze manier zijn we in staat om, vóórdat u tekent de maatregelen te treffen die nodig zijn om het probleem op te lossen.

Daarna vergezellen wij u naar de notaris, waar u de akte van levering ondertekent.

U zou natuurlijk al deze werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren en kunnen proberen de benodigde kennis daartoe te vergaren. Dit kost echter veel tijd en het blijft de vraag of u niets over het hoofd ziet, terwijl de nodige kennis en ervaring met betrekking tot al deze zaken bij ons kantoor paraat is.