Menu

Kies uw provincie

Beweeg de muis over de kaart

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Makelaardij Sierd Moll

Contactgegevens

AdresToon op kaartBadweg 32 
8401 BL  Gorredijk
Telefoon0513460101
Fax0513460011
Websitewww.sierdmoll.nl
Woningaanbod
E-mailNeem contact op

Beoordeling

Er heeft nog niemand een behoordeling gegeven over deze makelaar

Tarieven

Tarief berekenen
Dienst
Geschatte waarde

Informatie

BrancheverenigingNVM
“LOON NAAR WERKEN”
De woningmarkt is altijd in beweging en vraagt om creativiteit van uw makelaar! Niet alleen in de begeleiding van een verkoop of aankooptransactie maar ook in de dienstverlening zelf. Per 1 januari 2005 introduceert Makelaardij Sierd Moll een nieuw courtagesysteem waarbij een goed eindresultaat beloond wordt en een slecht advies de makelaar juist geld kost! Hoe gaat dat in z’n werk? Hieronder kunt u lezen hoe dit bij een verkoopopdracht verloopt en hoe dit bij een aankoopopdracht gaat:

BIJ VERKOOP:
Waarom dit nieuwe systeem?
Het blijkt in de praktijk vaak dat de keuze voor een makelaar gemaakt wordt op basis van de geadviseerde vraagprijs. De makelaar die het hoogst durft te vragen krijgt de opdracht. Dat is niet onze werkwijze! De keuze van een makelaar zou meer af moeten hangen van kwaliteit, naamsbekendheid, presentatie, creativiteit, website, goede naam e.d. Daarnaast is het naar mijn mening voor een verkoper veel belangrijker om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van de woning en de verkoopkansen. In de praktijk blijkt onze werkwijze aan te slaan en ook aan potentiële kopers vertrouwen voor aankoop van een woning uit ons woningaanbod te geven. En van die (potentiële) kopers moet u het als verkoper nu juist hebben!
Om dit te voorkomen heeft Makelaardij Sierd Moll een nieuw courtage systeem bedacht. In het nieuwe systeem is de courtage nog meer afhankelijk van het behaalde resultaat, hoe lager de verkoopprijs van uw woning, hoe lager de courtage.
De verkopers kunnen bij ons kiezen tussen:
A. het traditionele systeem (vast percentage van de verkoopprijs)
B. of voor de nieuwe prestatiecourtage.
Bij de prestatiecourtage is de courtage niet alleen maar verbonden met de uiteindelijke verkoopprijs maar drie verschillende prijzen:
1. het vooraf getaxeerde bedrag
2. de geadviseerde vraagprijs
3. de uiteindelijke koopsom
Als verkoper weet u dan zeker dat Makelaardij Sierd Moll geen zogenaamd “gouden bergen” advies geeft, maar uiteraard wel voor het beste eindresultaat gaat!

Een rekenvoorbeeld:
Uitgangspunten:
Gemiddeld vooraf getaxeerde waarde :€ 205.000,--
Advies vraagprijs :€ 219.000,--
Indien de woning uiteindelijk verkocht wordt voor € 210.000,-- k.k. betaalt u bij systeem A € 3.990,-- ex. btw/kosten en bij systeem B € 4.430,-- ex btw/kosten.
Indien de woning uiteindelijk verkocht wordt voor € 200.000,-- k.k. betaalt u bij systeem A € 3.800,-- ex. btw/kosten en bij systeem B € 3.430,-- ex btw/kosten.

In het prestatiecourtage systeem is het veel duidelijker dat een hogere verkoopsom beloond wordt en dat een lagere verkoopsom “afgestraft” wordt.

BIJ AANKOOP:
Ook als u van ons aankoopadvies gebruik maakt wilt u als koper natuurlijk dat er een stimulans voor de makelaar is om de betreffende woning zo goedkoop mogelijk voor u aan te kopen. Door deze stimulans in de courtage tot uitdrukking te brengen wordt een betere onderhandeling beloond! In het traditionele courtagesysteem (vast percentage van de koopsom) is dit niet het geval, sterker nog, de makelaar ontvangt meer courtage als er minder van de vraagprijs is afgegaan. Dat is geen goede stimulans. Om dit te voorkomen heeft Makelaardij Sierd Moll een nieuw courtage systeem bedacht. In het nieuwe systeem is de courtage nog meer afhankelijk van het behaalde resultaat, hoe lager de aankoopprijs van uw nieuwe woning, hoe hoger de courtage.
Een rekenvoorbeeld:
Uitgangspunt:
Vraagprijs : € 217.000,--
Indien de woning aangekocht wordt voor € 205.000,-- k.k. dan betaalt u € 2.600,-- ex. btw/kosten
Indien de woning aangekocht wordt voor € 195.000,-- k.k. dan betaalt u € 3.100,-- ex. btw/kosten.

Meer weten? Ga naar www.sierdmoll.nl